Skip to main content

Home » Samskip en TMA bundelen hun krachten

woensdag, 11 juli 2018

SAMSKIP EN TMA BUNDELEN HUN KRACHTEN

Transportbedrijf Samskip start een lijndienst tussen Amsterdam en Hull in Engeland. Vanaf half maart 2018 vaart tussen beide plaatsen drie maal per week een containerschip en biedt TMA Logistics aanvullende multi-modale transportdiensten met het achterland middels binnenvaart-, rail- en wegverbindingen.

De introductie van de nieuwe lijndienst volgt op een overeenkomst tussen Samskip en TMA Logistics. Die regelt dat scheepsaanlopen van Samskip worden afgehandeld op de strategisch gelegen Holland Cargo Terminal van TMA Logistics aan de Amsterdamse Amerikahaven. Deze terminal beschikt over drie sporen met een lengte van 750 meter, waarmee op efficiënte wijze de koppeling kan worden gelegd met het spoornet en daarmee met belangrijke achterlandverbindingen.

De nieuwe dienst vertrekt vanuit Amsterdam op maandag, woensdag en zaterdag. De dienst is een belangrijke aanvulling op Samskip’s shortsea-verbindingen tussen Rotterdam en Hull en tussen Rotterdam en de Britse plaatsen Tilbury en Grangemouth.

Met de nieuwe verbinding groeit het belang van Amsterdam als hub-functie voor het verladen van goederen. Met name van en naar Noord- en Oost Nederland is de Amsterdamse haven een groeiend logistiek knooppunt waar voordelig en efficiënt multi-modale diensten worden aangeboden. Ook internationaal sluit de nieuwe shortsea-dienst goed aan bij de toenemende capaciteitsvraag uit de markt. Zo is de nieuwe lijndienst een aanvulling op initiatieven als de nieuwe zijderoute, een spoorverbinding met China waarover komende week de eerste trein vertrekt vanuit de Amsterdamse haven.

Over Samskip

Samskip biedt duurzame multimodale transportoplossingen via shortsea, spoor, binnenvaart en over de weg. Het is gericht op kostenefficiency, ‘operational excellence’ en ‘best practice’ in duurzaam vervoer. Samskip’s frequente diensten verbinden vele Europese bestemmingen; van Scandinavië, de Baltische Staten en Rusland tot Groot-Brittannië, Ierland, Zuid-Europa en Turkije. Hierbij worden zowel huis-huis als terminal-terminal services aangeboden waarbij gebruik gemaakt wordt van een breed scala aan eigen schepen, treinen, containers, vrachtwagens en trailers. Om aan de wensen van de klant te voldoen, beschikt Samskip over ISO- en koelcontainers in o.a. 45ft, ideaal voor 33 pallets. In alle gevallen kunnen verladers de juiste keuze maken op basis van de frequentie van de dienst, de transittijden, vrachttarieven en duurzaamheid.

TMA Logistics

GERELATEERD NIEUWS

Electrifying the Future of Logistics: TMA Logistics koopt 5 elektrische vrachtwagens voor CO2-neutrale overslag in de Antwerpse haven!

| Nieuws | No Comments
Deze week heeft TMA Logistics op containerbinnenvaartschip Ms Royaal een test gedaan met de gecontaineriseerde eConowind unit.

TMA Velsen consolidatiehub voor 24 grote haspels

| Nieuws | No Comments
Vanaf onze terminal in Velsen werden 24 grote haspels met zeekabels voor Tennet, getransporteerd naar een werkterrein op Tata Steel.

Leave a Reply