Skip to main content

Home » Locaties » HOV Harlingen

HOV HARLINGEN

In het westen van Friesland, net boven de Afsluitdijk, ligt de zeehaventerminal HOV Harlingen. Deze terminal is de toegangspoort tot Noord-Nederland en de enige terminal in de Noordelijke regio die ook coasters (kleine zeeschepen) kan behandelen. De terminal heeft een kade van 250 meter en een diepgang van 7,5 meter beneden NAP wat betekent dat daar zeewaardige schepen ontvangen kunnen worden. Daarnaast biedt HOV Harlingen 7.000 m2 opslag, waarvan een groot gedeelte is ingericht voor food grade zoals melkproducten, aardappelen en uien.

Onderdeel binnenvaartcorridor

TMA Intermodal onderhoudt vanaf Harlingen een directe binnenvaartlijndienst met Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. Zo zijn alle deepsea containerterminals in de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen meerdere malen per week te bereiken. HOV Harlingen houdt depot voor diverse deepsea rederijen. Verladers en expediteurs kunnen derhalve snel beschikken over exportcontainers en logistieke kosten besparen.

De afgelopen jaren hebben wij gewerkt aan de ontwikkeling van een ijzersterke intermodale propositie. Met de binnenvaartverbinding tussen Harlingen, Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen biedt TMA nu een duurzamer en betrouwbaarder alternatief dan vervoer over de weg. Door de huidige intermodale activiteiten worden er op jaarbasis ruim 23.000 vrachtwagenbewegingen voorkomen tussen de zeehavens van Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen.

WIJ BIEDEN:

• Overdekte opslag van goederen;
• Goede kadefaciliteiten voor de ontvangt van zeeschepen;
• Uitstekende faciliteiten voor op- en overslag van zout, papier en agriproducten;
• Vaste binnenvaartverbindingen naar de containerterminals in Rotterdam en Antwerpen;
• Douaneformaliteiten zoals inklaren.

CONTACT

HOV Harlingen
Nieuwe Vissershaven 3
8861 NX Harlingen
+31 (0)517 41 74 56

Voor actuele openingstijden graag contact opnemen met bovengenoemd telefoon nummer.

TMA Logistics

DEZE LOCATIE
IN CIJFERS

OPPERVLAKTE
16 HA

KADELENGTE
>260 M

DIEPGANG
7,5 M

WAREHOUSE
>8.000 M²