Skip to main content

Home » HOV Harlingen: modal shift versneller in Noord-Nederland

vrijdag, 27 juli 2018

HOV HARLINGEN: MODAL SHIFT VERSNELLER IN NOORD-NEDERLAND

In het westen van Friesland, net boven de Afsluitdijk, ligt de zeehaventerminal HOV Harlingen. TMA intermodal onderhoudt vanaf Harlingen een directe binnenvaartlijndienst met Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. Zo zijn alle deepsea containerterminals in de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen meerdere malen per week te bereiken. HOV Harlingen houdt depot voor MSC & Maersk en op dit moment lopen er gesprekken met diverse andere rederijen. Verladers en expediteurs kunnen derhalve snel beschikken over export containers en op hun logistieke kosten besparen.

De afgelopen jaren heeft HOV Harlingen gewerkt aan de ontwikkeling van een ijzersterke intermodale propositie. Met de binnenvaartverbinding tussen Harlingen en Antwerpen biedt TMA nu een goedkoper alternatief dan vervoer over de weg.Door de huidige intermodale activiteiten worden er op jaarbasis ruim 23.000 vrachtwagenbewegingen voorkomen tussen de zeehavens van Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen

HOV Harlingen is de enige terminal in de Noordelijke regio die ook coasters (kleine zeeschepen) kan behandelen. De terminal heeft een kade van 250 meter en een diepgang van 7,5 meter beneden NAP wat betekent dat daar zeewaardige schepen ontvangen kunnen worden. Daarnaast biedt HOV Harlingen 7.000 m2 opslag, waarvan een groot gedeelte is ingericht voor food grade zoals melkproducten, aardappelen en uien. Henk Hempenius, voegt toe: “Het is ontzettend mooi om te zien dat de modal shift versnelling ingezet is. Naast de containers die we per binnenvaart naar Antwerpen en Rotterdam varen, zien we ook steeds meer stromen die via de TMA-terminal in Amsterdam hun weg naar het Verenigd Koninkrijk vinden.”

TMA Logistics

GERELATEERD NIEUWS

Electrifying the Future of Logistics: TMA Logistics koopt 5 elektrische vrachtwagens voor CO2-neutrale overslag in de Antwerpse haven!

| Nieuws | No Comments
Deze week heeft TMA Logistics op containerbinnenvaartschip Ms Royaal een test gedaan met de gecontaineriseerde eConowind unit.

TMA Velsen consolidatiehub voor 24 grote haspels

| Nieuws | No Comments
Vanaf onze terminal in Velsen werden 24 grote haspels met zeekabels voor Tennet, getransporteerd naar een werkterrein op Tata Steel.

Leave a Reply